POSVÍCENSKÁ HUSA.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / DRŮBEŽ / DRŮBEŽ HUSA / 




INGREDIENCE: 1 mladá husa, kmín, sůl, několik jablk.

POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou, vykuchanou a omytou husu osušíme, kůži i vnitřek osolíme a pokmínujeme, do břišního otvoru vložíme několik malých jablk, kterým jsme vykrojili jádřince, spíchneme jehlicemi nebo zašijeme, husu položíme do pekáče, podlijeme trochou teplé vody a pečeme v horké troubě. Občas přeléváme výpekem a podléváme vodou. Na bocích husu pícháme vidličkou, aby se uvolnilo podkožní sádlo. Vypečené sádlo se nemá zbytečně přepalovat, a proto ho odebíráme. Husu s jablky pečeme zvolna, aby šťáva z jablek nekaramelizovala. Dozlatova upečenou husu vyjmeme, na prkénku ji naporcujeme, jablka dáme stranou, vypečenou šťávu zbavenou z větší části sádla slijeme, pekáč vypláchneme trochou vody, napečenou šťávu do vody seškrábneme a vše společně povaříme. V některých krajích vypečenou šťávu zahustíme lžičkou hladké mouky. Příloha: kyselé dušené zelí a houskový knedlík.



POSVÍCENSKÁ HUSA. POSVÍCENSKÁ HUSA.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1435 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz